Nyári gyümölcs mézzel és mogyoróval (6 személyre)

1 kg vegyes nyári gyümölcs (földieper, málna, áfonya, ribizli vagy ami elérhető)
ízlés szerint méz
75 g pörkölt mogyoró
75 g teljes kiörlésű lisztből készült kényérmorzsa

Tegyük a gyümölcsöket egy 20 cm átmérőjű edénybe kevés vízzel és főzzük 10-15 percig, amíg megpuhulnak. Ízlés szerint ízesítsük mézzel, attól függően, hogy milyen gyümölcsöket használtunk. Öntsük le a felesleges lét és a gyümölcsöket tegyük egy hőálló tálba. A tetejét borítsuk le az összekevert darált mogyoróval és kenyérmorzsával. 190 fokos sütőben 20-30 percig süssük. Tejszínnel és a megmaradt gyümölcslével tálaljuk.


Forrás: Michelle Berriedale-Johnson : The British Museum Cookbock

Szerző: Antoinette666  2011.04.25. 19:12 Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs és angol középkori recept nyári mézzel mogyoróval

A bejegyzés trackback címe:

https://oregfuz.blog.hu/api/trackback/id/tr912854766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása