Nyári gyümölcs mézzel és mogyoróval (6 személyre)
1 kg vegyes nyári gyümölcs (földieper, málna, áfonya, ribizli vagy ami elérhető)
ízlés szerint méz
75 g pörkölt mogyoró
75 g teljes kiörlésű lisztből készült kényérmorzsa
Tegyük a gyümölcsöket egy 20 cm átmérőjű edénybe kevés vízzel és főzzük 10-15 percig, amíg megpuhulnak. Ízlés szerint ízesítsük mézzel, attól függően, hogy milyen gyümölcsöket használtunk. Öntsük le a felesleges lét és a gyümölcsöket tegyük egy hőálló tálba. A tetejét borítsuk le az összekevert darált mogyoróval és kenyérmorzsával. 190 fokos sütőben 20-30 percig süssük. Tejszínnel és a megmaradt gyümölcslével tálaljuk.
Forrás: Michelle Berriedale-Johnson : The British Museum Cookbock