A gyógynövények alkalmazásának régi hagyománya az "álompárna". Noha a tudomány sokáig nem vette komolyan, ma az újra felfedezett aromaterápiával kapcsolatban ismét ráirányul a figyelem. Amennyiben ugyanis igaz az, hogy citromfűlevél, komló (komlótoboz) és a levendulavirág mindenekelőtt az illóolajuk révén fejtik ki nyugtató hatásukat, akkor egyenesen ideális, ha ezeket a hatóanyagokat belégzés útján fogadjuk magunkba. A valóban hatásos gyógyfüves párnát tehát citromfűlevéllel, komló- és levendulavirággal és orbáncfűvel kell megtölteni. Ezután azt a fejpárna alá vagy a fejpárnára helyezzük vagy az ágyba, vagy a fej közelébe.

Ha a csecsemők nem tudnak elaludni, és sokat sírnak, ez legtöbbször attól van, hogy has- vagy fogfájás, vagy egyéb kellemetlen érzés gyötri őket. Ilyenkor a pocira rakott, komlóval és kamillával megtöltött párna gyakran csodát tesz.

A gyógyfüves álompárna összeállítása tehát a következő:

Somkóró20 g
Citromfűlevél20 g
Narancsvirág15 g
Kamillavirág15 g
Levendulavirág15 g
Rózsaszirom15 g

 

Megj.: A levendula ritka esetben néhány emberre élénkítő, frissítő hatással van, tehát ezt előtte érdemes külön kipróbálni, pl. 1 csésze nem túl erős levendulatea elfogyasztásával.

 

 

(Forrás: ismeretlen)

Szerző: Antoinette666  2011.10.05. 18:52 Szólj hozzá!

Címkék: zavarok aromaterápia gyógynövények alvási gyógyfüves álompárna

A bejegyzés trackback címe:

https://oregfuz.blog.hu/api/trackback/id/tr173280747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása