Francia fűszeres fasírt
(Bifteck haché)
Hozzávalók: 1 csomó lereszelt újhagyma, 2 evőkanál vaj, 70 dkg darált marhahús, 1 teáskanál só és őrölt bors, késhegynyi kakukkfű, 1 tojás, 1,2 dl szitált liszt, 1 kávéskanál pirospaprika
Elkészítés: A felhevített vajon párolja üvegesre a hagymát, de vigyázzon, hogy ne barnuljon meg, majd tegye keverőtálba. Tegye hozzá a finomra darált marhahúst, a morzsolt fűszereket, a felvert tojást. Kézzel dolgozza alaposan össze. A formázható keverékből készítsen diónyi golyókat. Forgassa bele a pirospaprikával elkevert lisztbe. Tegye hűtőszekrénybe pihenni egy félórára. Olajozzon ki egy tepsit, majd tegye bele egymás mellé a húsgolyókat, úgy hogy azok ne érjenek össze. 180 fokra előmelegített sütőben süsse aranybarnára. Időnként locsolja meg pár csepp húslevessel, vagy olvasztott vajjal. Ha elkészült, hagyja langyosra hűlni, és friss majonézes salátával tálalja.
Forrás: Barna Aladár - Francia konyharemekek amerikai módra