Képernyő?

Ha gyakran hordozzuk, 13,3"-os a megfelelő (bár ez általában drágább, mint a nagyobb), ha főként otthoni PC-nek szeretnénk használni, válasszunk legalább 15,6"-ost, 1366x768-as felbontással.

Kivitel?

Lehetőség szerint műanyag helyett könnyű fémötvözetből készült ház legyen, mobil gép esetén másfél kilogramm körüli tömeggel.

Akkus üzemidő?

Erős terhelésnél (pl. YouTube wifin) érje el a 3 órát egy feltöltéssel (ma már 5-6 óra sem lehetetlen).

Processzor?

Sebessége min. 2 GHz, dual processzorok előnyben.

Memória?

Csak akkor vegyen 2-3 GB-nál nagyobbat, ha képet vagy videót akar szerkeszteni. A hagyományos 32 bites operációs rendszerek különben sem tudnak többet kezelni.

Merevlemez?

Ha megcélzunk egy min. 500 GB kapacitású, ráadásul 7200 rpm-es sebességű winchestert, jó ideig nem lesz problémánk a tárolással.

Videokártya?

Lehetőleg ne integrált videokártya legyen, teljesítménye tegye lehetővé a HD minőségű videók tökéletes megjelenítését.

Billentyűzet?

Korszerű, ún. "szigetes" - egymástól térközzel elválasztott - gombokkal, nagy Enterrel kialakított legyen, alatta kényelmes méretű, kellő érzékenységű tapipaddal.

Hangrendszer?

A sztereó mélysugárzókkal szerelt hangrendszer nem nélkülözhetetlen, de már nem számít luxuscikknek.

 

Forrás: Reader's Digest

Megj.: Nem értek túl jól a számítógépes cuccokhoz, úgyhogy, ha valakinek van jobb ötlete, tanácsa, mint a R.D.-nek szívesen olvasnám:)

Szerző: Antoinette666  2011.08.16. 20:20 Szólj hozzá!

Címkék: segítség laptop memória processzor billentyűzet merevlemez videokártya képernyő kivitel üzemidő akkus hangrendszer vásárlásához

A bejegyzés trackback címe:

https://oregfuz.blog.hu/api/trackback/id/tr683158741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása