Francia fűszeres fasírt

(Bifteck haché)

Hozzávalók: 1 csomó lereszelt újhagyma, 2 evőkanál vaj, 70 dkg darált marhahús, 1 teáskanál só és őrölt bors, késhegynyi kakukkfű, 1 tojás, 1,2 dl szitált liszt, 1 kávéskanál pirospaprika

Elkészítés: A felhevített vajon párolja üvegesre a hagymát, de vigyázzon, hogy ne barnuljon meg, majd tegye keverőtálba. Tegye hozzá a finomra darált marhahúst, a morzsolt fűszereket, a felvert tojást. Kézzel dolgozza alaposan össze. A formázható keverékből készítsen diónyi golyókat. Forgassa bele a pirospaprikával elkevert lisztbe. Tegye hűtőszekrénybe pihenni egy félórára. Olajozzon ki egy tepsit, majd tegye bele egymás mellé a húsgolyókat, úgy hogy azok ne érjenek össze. 180 fokra előmelegített sütőben süsse aranybarnára. Időnként locsolja meg pár csepp húslevessel, vagy olvasztott vajjal. Ha elkészült, hagyja langyosra hűlni, és friss majonézes salátával tálalja.

 

Forrás: Barna Aladár - Francia konyharemekek amerikai módra

Szerző: Antoinette666  2011.03.26. 20:30 Szólj hozzá!

Címkék: francia amerikai fűszeres módra fasírt konyharemekek

A bejegyzés trackback címe:

https://oregfuz.blog.hu/api/trackback/id/tr862774126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása