(Az előző poszt folytatása)

Egyszerűen langyos vízben való áztatással készítünk teát olyan drogokból, amelyek hatóanyagai magasabb hőre érzékenyek, könnyen elbomlanak, mint pl. a vitaminok. Ezért pl. a csipkebogyóból a következőképpen kell teát készíteni: egy csésze teához már 6-8 órával a fogyasztását megelőzőleg egy evőkanálnyi összezúzott csipkebogyót, vagy egy kávéskanálnyi kimagozott csipkebogyót (csipkehúst) 2dl langyos vízben be kell áztatni. Használat előtt meg kell szűrni, majd az elfogyasztásához szükséges melegre fel kell hevíteni.

Hasonlóképpen kell teát készíteni a bő nyálka-, illetve keményítőtartalmú fehérmályvagyökérből, amennyiben azt csak magában kívánjuk alkalmazni.

Amennyiben külön utasítás nincs, úgy egy csésze tea elkészítéséhez általában egy tetézett evőkanálnyi teaanyagot kell venni.                                                                              

Ha naponta több ízben is teáznunk kell, a napi szükségletet előre is elkészíthetjük. A teát nem édesítjük meg előre, hűvös helyen, lehetőleg hűtőszekrényben tartjuk. Felhasználásuk előtt felmelegítjük és édesítjük.

Szerző: Antoinette666  2011.03.20. 18:04 Szólj hozzá!

Címkék: növények gyógyító gyógyteák áztatás

A bejegyzés trackback címe:

https://oregfuz.blog.hu/api/trackback/id/tr732756461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása